Je winkelwagen is momenteel leeg
De vrienden Gino en Gianluca, beide enige tijd actief in de wijnbouw, startten dit domein als creatieve uitlaatklep. Het is een plek waar ze naar hartenlust kunnen experimenteren. Sinds 2017 bewerken ze 5,5 hectare in Nizza Monferrato, Piemonte. Vooral aangeplant met de barbera druif. Maar je vind er ook syrah, cabernet sauvignon en moscato.
De wijngaarden waren misvormd en uitgeput door de jarenlange massaproductie die er werd toegepast. In 2018 en 2019 werd er daarom amper gewerkt in de wijngaard. Op die manier kon de natuur zichzelf grotendeels herstellen. Om de biodiversiteit en het grondleven verder te verbeteren, worden vanaf 2020 naast de druiven ook andere gewassen aangeplant. Ook om erosie tegen te gaan komen er 40 verschillende variëteiten hoogstam fruitbomen. Daarnaast kiezen ze resoluut voor de biodynamische aanpak.
In de kelder worden eveneens duurzame en authentieke technieken toegepast en elke wijn krijgt voldoende tijd om te rijpen.
photos © Sette