Je winkelwagen is momenteel leeg
Luc Devot was 7 jaar kok, 3 jaar visser, is muzikant, animator, opvoeder. Hij had vele levens vooraleer hij wijnmaker werd.
Bij Jean-Louis Tribouley, waar hij hielp met de pluk, maakte hij kennis met natuurlijke wijnen. Na een stage bij Loïc Roure van Domaine du Possible, werd hij vrijwilliger op de "La remise" wijnbeurs. Luc werkte steeds vaker mee in de wijngaarden, maar het zijn vooral de jaren bij Philippe Wies, Domaine de la Petite Baigneuse, die hem doen dromen van een eigen domein.
In 2017 maakte hij zijn eerste wijn. Vandaag bewerkt hij 4 hectare met syrah, carignan, grenache, mourvèdre, marsanne, carignan gris en grenache gris. Om zijn wijnen sappig en licht te houden gebruikt Luc voor zijn rode wijnen veelal de macération carbonique methode.
Hij deelt een kelder met Sylvain Respaut van La Cave Apicole op een boogscheut van domein La Tri Fontoj. Kleine, maar o zo fijne, wereld daar in Montner, niet zo heel ver van de Spaanse grens.
photos © Luc Devot