Je winkelwagen is momenteel leeg
Louis Damien zette in 2014 de famillietraditie verder door een deel van het familliedomein over te nemen. Hij ging er van start met een eigen visie op wijn en wijnbouw die hij had ontwikkeld tijdens stages bij wijnmakers in binnen- en buitenland. Hij wilde pure wijnen maken. Verrassend en spannend, en dat binnen een ecologisch verhaal.
Eén van de eerste stappen was om de wijngaarden biologisch te gaan bewerken en certificeren. Een goed functionerende bodem is de basis van een mooie plant, die bijgevolg mooie druiven oplevert voor het maken van goede wijn. Hij experimenteert graag met verschillende gewassen in zijn wijngaarden en heeft een grote liefde voor 'on'kruid. In de wijngaard krijgt alles de gevraagde aandacht en warmte en ook als gast komt je bij deze joviale man niks te kort.
In de cave zet hij dit verhaal verder. Louis Damien gunt zijn wijnen de tijd die nodig is om zich te ontwikkelen en af te rijpen vooraleer ze op de markt te brengen.
Hij bewerkt 2,75 hectare in de appellatie Chénas en 1,25 hectare Beaujolais Villages. Met een aanplanting van gamay en chardonnay maakt hij zowel rode als witte wijnen.
photos © Louis-Damien Bouchacourt