Je winkelwagen is momenteel leeg
Na een 10 jarig parcours in de Gentse en Brusselse horeca begon er bij Stijn een verlangen te groeien naar een leven dichter bij de aarde en weg van het beton. Op hetzelfde moment, in Berlijn – waar Franziska voor het filmfestival werkte, ontkiemde een gelijkaardig zaadje. De één ging op stage bij Fréderic Rivaton, de ander bij Aline Hock. Beide in het natuurwijn-mekka Latour-de-France. Ze leerden elkaar bij toeval kennen tijdens de oogst van twee aan elkaar grenzende wijngaarden.
Beide bleven er hangen en Stijn ging aan de slag bij Jacques de Chancel (Domaine de l'Ausseil) en Jean-Louis Tribouley. Daarnaast bewerkten ze samen enkele are wijngaarden en experimenteerden met eigen cuvée's bij en met bevriende wijnmakers uit de regio.
In 2020 installeerden ze zich in Montner, een dorpje naast Latour-de-France. Ze kochten 3 hectare met een aanplant van muscat, carignan, syrah en mourvèdre. De komende jaren willen ze de biodiversiteit en het bodemleven nog verbeteren door de aanplant van andere gewassen en bomen. Als een 'muur' tegen wind, maar ook om de grond soepel te houden en stikstof op te slaan. Er komen ook een aantal bijenkasten.
In de kelder wordt steevast gewerkt aan de hand van zwaartekracht. En het gebruik van elektriciteit en water (verspilling) worden zo veel mogelijk beperkt.
Ze werken hun flessen af met bijenwas. Een ecologisch product dat ze zelf verwerken.
photos © La Tri Fontoj