Je winkelwagen is momenteel leeg
Mycélium is het zijproject van Arthur Joskin en Gentiane Angeli van wijndomein Dalaheim Castellum.
In 2020 ging de oogst in Aubel verloren door de vrieskou. Arthur en Gentiane besloten druiven te gaan plukken in de Franse Elzas om er oranje wijnen van te maken. Ze vonden een biodynamisch wijndomein op een kleine drie uur rijden, waar ze verschillende keren gingen plukken en selecteren.
Ze plukten sylvaner, riesling, muscat en guwurztraminer. De druiven werden de nacht zelf naar België gebracht om meteen te verwerken. Ze kozen ervoor om elke cépage afzonderlijk te vinifiëren, met verschillende maceratie-tijden. Ze werden afzonderlijk gebotteld, met uitzondering van de muscat. Deze laatste werd met sylvaner geblend, om het uitgesproken aromatisch karakter van de muscat wat te temperen met de elegante fraîcheur van de sylvaner.
Om het onderscheid met de eigen geteelde druiven te behouden, brachten ze de reeks uit onder de naam 'Mycélium'. In de toekomst brengen ze onder deze naam hoogst waarschijnlijk nog wat experimenten en kleine oplages uit. Zéér benieuwd wat ze nog in hun mars hebben !
© Photos Dalaheim Castellum, Gentiane Angeli, Arthur Joskin