Je winkelwagen is momenteel leeg
Dalaheim Castellum werd in 1999 opgestart door landbouwingenieur Bart Nyssen. Hij plantte enkele hybride druivenrassen, die goed zouden gedijen in het Luikse klimaat. Hij slaagde erin de juiste te selecteren. Er is werkelijk geen enkele behandeling nodig om er gezonde, rijpe druiven te telen.
In 2018 ontmoet Bart Arthur Joskin. Een industrieel ingenieur die eerst naast zijn dagjob komt helpen in de wijngaard en kelder, en de wijnverkoop op zich neemt. In 2020 zegt Arthur zijn job op om met beide voeten in het wijn-avontuur te springen. Rond diezelfde periode ontmoet Joskin zijn nieuwe partner, Gentiane Angeli. Een gepassioneerde kunstenares, muzikante en duizendpoot. Zij introduceert hem in de wereld van de natuurlijke wijnen. Vanaf dan kiezen ze resoluut voor een natuurlijke vinificatie met geweldige resultaten !
In Dalhem staat nu cabernet jura, johaniter, sauvignac, solaris en 'neur pery', een héél donker donker druifje, bijna zwart van kleur, met donker, intens paars-rood sap. Ze maken er een intense, hartige mono-cépage van. Bomvol fruit, met een hartige toets die wat weg heeft van op kolen geroosterde paprika's en rode bieten.
Boeiende, eigenzinnige wijnen met uitgesproken smaakprofielen. Ze vertalen prachtig wat je al kan zien in de wijngaard. Een uiterst divers pallet aan planten, kruiden en bloemen dat zich laat proeven in de wijn.
Arthur en Gentiane hebben sinds 2020 ook een zijproject : Mycélium.
© Photos Dalaheim Castellum, Gentiane Angeli, Arthur Joskin